Första på länge

Ja det är över 1,5 år sedan jag skrev men nu är det dags . Förra hösten som många vet gick min fina häst Atalya bort, jag hittade henne fridfullt liggande i hagen. Jag borde gått på min magkänsla att det var över, men som jag tror att alla med mej skulle göra, var att utesluta alla möjligheter innan man tar någons liv. Sista timmarna blev tyvärr mycket smärtsamma för henne då vi fick upp henne på benen och konstaterade tillsammans med Vetrinär att lårbenet var av. 

Det var en smärtsamm höst och vinter och gamla barndoms minnen av min första häst död kom upp, jag har haft tur som haft 2 st ”one of a kind hästar” i mitt liv. Det är en kärlek som är väldigt stark och speciell. Atalya var också så betydelsefull för mej just för att hon var den hon va men också för vi gjort så mycket tillsammans, shower och kurser. Hon var högt utbildad i dressyren och trots hennes lättstressade temprament kände jag mej alltid trygg med henne. 

Ja året gick och jag har saknar dressyren så mycket, jag har ridit kunders hästar men inte haft någon egen som jag kunnat fortsätta med. Så jag förlorade både en vän och en arbetskamrat. Det är stor skillnad att som tonåring sörja sin första häst och som vuxen, nu var jag tvungen att fortsätta mitt liv bita ihop och gå vidare, det känns fortfarande inte som bearbetningen är klar,. Jag vet att när jag var 28 år alltså mer än 10 år efter min första häst gick bort så kände jag att nu som först har jag kommit över sorgen. Då hon dog hade jag häst torka ett år och höll på att hoppa av skolan , jag vred mej i en sorg som var så mörk och det var väldigt svårt att vända. Sen bildade jag familj, men sorgen hängde som en mantel jag letade en ny förelskelse och så kom Atalya., den första anledning till att jag föll var ju hennes ridbarhet. Jag hade chansen att välja henne flera år tidigare men då valde jag hennes syster. Ja hela historien om Atalya kommer nog senare.

Jum Jum har ju varit nr 2 så han har ju snabbt ersatt den intima känslan och jag tycker faktiskt att jag blivit bättre på att släppa in andra hästar i mitt liv efter Atalya, vet inte riktigt varför men på något sätt behöver man denna kärlek och jag har iallafall blivit helt beroende av den.

Resten av livet lunkar iallafall på, jag har sagt upp mej från min anställning och jobbar nu heltid med hästar, vilket är super kul. Det kommer några nya kurser till våren och jag jobbar på att bli tydligare med min approach. 

Jag har släppt en skiva som nu finns på Spotify för er som missat det.

Jag har även roliga och spännande tillskott i mitt liv 2 hästar, en hund, några fåglar samt 2 marsvin.

27 dec 2017