Detta är en kurs där vi fortsätter övningarna som vi lärt in på backen och för upp dem på hästryggen. Vi lär hästen att förstå sticken så att vi kan använda den i vårt språk tillsammans och detta tar oftast hela förmiddagen.

 

På eftermiddagen fortsätter vi med miljöträning både på backen och från hästryggen, det som passar ekipaget. Det finns också utrymme att träna trick. Denna kurs är väldigt individuell beroende på hur mycket man tränat innan, men vi möter upp där ni är och fortsätter där. Det viktiga som ni ska kunna när denna kurs är klar är att hästen ska stanna, böja sig och svänga, utan tyglar. Samt att ni ska kunna läsa av hästen. Du måste veta när hästen är mogen för att börja arbeta från ryggen utan att använda tyglar. Beroende på typ av häst kan man behöva lägga olika mycket tid på backen innan häst och ryttare är mogna för att börja rida utan tyglar.

 

Teorin i denna kurs handlar om att fördjupa sig och hitta ett resonemang i hur man ser vilken häst man har och vi drar även paralleller till människopsykologin. Vi pratar även om vikten av ramar och verktyg vid arbetet lös från hästryggen.

 

Tillbaka