Atalya född -96 har varit min i 12 år. Vi har utbildat oss i den akademiska ridkonsten, idag arbetar vi på galoppombyten samt att få en luftigare piaff. Snart kommer passagen flygande, när jag bara slappnar av i min kropp.

Atalya har gått ifrån att vara en häst som inte gärna arbetar tillsammans med människan, för människan är bara ett nödvändigt ont som finns i hennes liv för att ge mat och vatten, till att nu faktiskt gilla det vi gör. Hon kan nog erkänna att det till och med kan vara lite intressant, då och då.

Hon gillar verkligen inte att åka transport, trots att hon så villigt går på, för det är ju vad som förväntas av henne. Jag har nu lovat henne, efter sista resan till Hellekis, att så långa resor kommer det inte bli mer. Vi hade en skräckfärd för några år sedan i Öresundstunneln, då borde jag ha lovat henne, men fy på mej, det gjorde jag inte. Min syster red in Atalya och gjorde ett helt fantastiskt grundarbete med henne, så när jag fick henne så var hon utbildad i western och lösridning. Western höll vi på med ett tag, men lade det sen på hyllan. Lösridningen har vi fortsatt med. Atalya och jag gillar ju halsringen men vi arbetar på att sticken ska bli ett bra verktyg för att hitta formen även i lösridningen.

Jum Jum är född 07 och han hade en svår start med 2 stora pencilin kurer som gjorde att hans tänder samt mage tog rejält med stryk. Jum Jum har alltid varit en social typ som älskat människor kanske för vi räddade hans liv och att vi sov hos honom från 2 dagars ålder men jag tror att han hade varit en nyfiken och glad häst ändå. Det har tagit till nu för att hitta den fysika konditionen och formen även vintertid. Åren då han var liten var en rätt jobbig tid då han gick ned i vikt och var en trött häst. Jag fattade beslutet våren 13 att vi skulle göra en frihetsdressyr resa tillsammans och det gjorde vi men jag tänkte att det var mest för att det var kul och inte så fysiskt ansträngande. Han visade sig gå så snabbt från klarhet till klarhet så vi fortsatte. Vi har nu utbildat oss i tre steg på Horse Vision och även tagit hit dom för att få vidare utbildning.