Sommar reflektion

Sommaren har gått i en rasande fart men den har varit alldeles underbar jag har knappt märkt att det varit dåligt väder. Sommaren har förstås bestått av mycket hästar, min syster har varit nere med två av sina och vi har haft kurs med Carina Eriksson här på Farstorp, sen var vi på Arena på Sparreholm Frida , jag och Silja och nu har Jum jum och jag precis kommit hem från FD 3 :an på Horse-Vision.

Reflektionerna denna tid har bestått i att vi behöver vara snälla mot varandra, människor och djur och människor mot varandra, vi hamnar så lätt i att döma och se på varandra med allt från otolerans till, till och med förakt. Men sen när vi kommer till kärnan så vi alla skapta på samma sätt. Många av oss står inför svåra saker och de flesta gör så gått de kan. De flesta vill ha mer kunskap och göra så rätt man kan. Vissa har lättare att ta motgångar andra har svårare, men de flesta vill göra rätt. De som är helt ute och cyklar el gör dumma saker behöver kanske ett lyssnade öra eller en hjälpande hand. Sen finns de dom som gör rent av brottsliga och hemska saker och då behöver man fundera ur ett större perspektiv, vad är det för fenomen som gör att det händer? Självklart måste samhället ta vid och göra sitt jobb, men jag håller verkligen med om de som Dileva sa härom dagen (typ så här) -jag vill och försöker göra så gott jag kan för att dagen, livet och världen ska bli lite bättre att leva i.

Med den reflektionen försöker jag möta min häst, herregud jag gör så mycket fel och mina stackars hästar få stå ut men mycket, men jag försöker förstå, jag försöker göra det lite bättre nästa gång. Jag vill utvecklas jag vill göra så lite skada så möjligt, jag försöker hålla balansen mellan vad jag skulle vilja åstadkomma och vad min häst önskar både i det lilla och i det stora perspektivet.

Jag önskar er alla kraft att ge någon lite extra <3

8 aug 2015