Svar på frågan.. och mina hästar :-)

Jag vet inte hur många ni är som läser min blogg men det kanske finns någon som undrar hur det gick? Vadå gick? Jo med vänta och se.....

Det som jag var mitt uppe i då i början på maj var att Atalya var halt, och jag var väldigt trött det var mycket jobb och det tog mycket av min tid så frustrationen att inte hinna träna hästarna var rätt hög, plus att atalya var halt och jag inte riktigt visste vad det var. Det har iallafall löst sig, hon hade en hålvägg som spände, så när Maria hovslagare hade varit här och verkat så släppte det. Det tog ett tag innan hon var helt igång igen men nu känns det bra och vi ska rida för Carina på lördag.

Det blev lite stort med tanke på att jag borde vetat vad som är fel men när det är ens egen häst är det svårt, min magkänsla sa att det var inget att oroa sig för men sen gick huvudet in och tänkte och rädslan sattes in och jag var rädd att jag skulle förlora henne. Vi håller iallafall på med våran piaff, den har varit väldigt spänd och markbunden länge och jag hade nästan gett upp den, men vi får se vad Carina säger på lördag. Vi har jobbat hårt på att den ska vara avslappnad och jobbat med detaljer som ställning, olika takt och gå in och ur sluta och öppna. Sista dagarna har vi fattat galopp från samlingen, det som jag har velat är att den ska komma utan påskjut. Det har Atalya tyckt varit jätte svårt men när alla detaljerna är på plats har det faktiskt funkat några gånger.

Med Jum Jum jobbar vi med frihetsdressyren och ska på kurs för Therese i juli, sen åker vi till Hällekis i början av augusti på FD 3:an, det ska bli så kul. Hemma tar vi inte så långa pass för att motivationen ska vara på topp och det är den faktiskt för det mesta. Vi har hittat en rätt så bra öppna i skritt och trav i FD som Carina ska få kolla på, på lördag. Vi har provat på slutan i skritt, det funkar men är inte helt bra. Jum Jum har endast gjort sin utbildning med stick, aldrig med huvudlag så bogarna behöver verkligen vara på plats för att det ska funka och det går faktiskt helt okej. Det som vi jobbar på mest nu är att hitta bakbensaktiviteten och det är inte det lättaste. Dels är Jum Jum en häst med rätt platt rörelsemönster, plus att han jobbar i ett lågt tempo om han får välja själv, han har dessutom varit väldigt oliksidig och stel i bålen men vi går steg för steg närmare en mer lösgjord kropp och att vi kan böja kommunicera med bakbenen. I trickarbetet fortsätter vi med liggande och att det känns bra för Jum Jum att vara där utan att vilja gå upp. Vi gosar och gosar och gosar , det är så trevligt. Ja det var lite om mina hästar det :-)

23 jun 2015