Stall LOW Inridning/Träning/Rehab/Veckoelev

Inridning:Jag vill alltid ha en inridningshäst minst 6 veckor. De första 2 veckorna jobbar vi från marken och lär känna varandra och skapar ett språk som vi sedan kan använda från ryggen. Sen fortsätter vi med miljöträning för att hästen inte ska vara så reaktiv samt fortsätter med att utveckla språket så hästen förblir så lyhörd som är möjligt. Det går bra att rida in hästar här hos oss i de flesta discipliner, vår erfarenhet sträcker sig från westernridning, klassisk dressyr, frihetsdressyr, akademisk ridkonst samt vanlig engelsk dressyr. Vi har även haft de flesta hästar, så som islandshästar, fullblod, halvblod, kallblod med mera. Målet är att du som ryttare ska vara väl insatt i hur din häst har blivit utbildad och att du varit med i analysen hur din häst ska tränas för att nå ett så bra resultat så möjligt.

Träningshästar : Vill man vidareutbilda sin häst i den disciplin man vill rida, så går det bra här. Vi har erfarenhet från de ovannämnda grenarna. I dressyr kan vi utbilda hästen ytterligare några snäpp och har utbildningserfarenhet upp till LA. Vår främsta styrka är att kunna ta oss an olika hästar med problembeteenden, så kallade problemhästar. Vi pratar om det tillsammans och försöker analysera problemet och sedan gör vi upp en plan. De problem vi har haft stor erfarenhet av är bockning, stegring, lastproblem, svåra att ta i hagen, sticker, rusar, springer över med mera. Fråga så svarar vi om vi kan göra ett försök.

Rehabilitering : Vi tar gärna emot rehabiliteringshästar på olika nivåer. Du kanske har en häst som sätter dåligt med muskler? Eller kanske har den skadat sig och behöver träning för att bygga upp sig rätt? Vi jobbar alltid med att hela hästen ska arbeta från bakdel till framdel och ha med sig hela ryggen samt halskotpelaren. Vi har ett gott öga för att se om hästen jobbar rätt och goda kunskaper hur vi ska använda ett respektfullt språk så att hästen hittar sin rätta form. Referenser finns om det önskas.

Veckoelever

Det kommer finnas möjlighet i vår och sommar att komma till Farsorp som veckoelev. Du och din häst kan bo här och ni behöver inte betala något extra för det. Mat och skötsel till dej och din häst får du sköta själv men du får bo i ett av våra extra rum i huset. Det finns även möjlighet att komma två vänner då vi bara har ett extra rum så får man bo tillsammans. 

Du rider el tränar 2 pass om dagen det går även att byta ut 2 pass mot en behandling el lägga till om man vill betala extra.

Resten av tiden hänger du här på gården med mej när jag tränar mina hästar el följer med när jag jobbar om det finns utrymme för det. 

Kisa och Kinda är en vacker byggd så det finns även andra saker du kan hitta på när du är här.