Våren kommer :)

Livet fräser på och våren kommer med stormsteg. Jag har en plan och jag vill försöka hålla mej till den men det är svårt när tiden rusar iväg och jag som börjar faktiskt bli till åren behöver en viss tid av rekreation och återhämtning. Fötterna värker och ryggen skriker. Påsken har iallafall gjort att jag har kunnat ta det lite lugnt och umgåtts med mina barn och hästar så det känns bra.

Jag tränar inte mina hästar så länge varje gång så därför finns det ju faktiskt möjlighet att få plats med några stycken i fredags kom den första träningshästen för våren en mycket dominant kille med en del i bagaget, men det har gått bra så vi håller tummarna att det håller i sig.

En kul grej hände förra lördagen, jag red för Carina Eriksson som jag har gjort de senaste 12 åren. Det är alltid roligt och jag får vara den där frågvisa och frispråkiga eleven och vi kan flumma iväg rätt bra, det känns alltid tryggt och skönt, plus att jag har verkligen förtroende för henne och att hon ser att jag/vi är på rätt väg och att Atalya har hela sin kropp med sig när vi dansar runt. Iallafall det kändes som vi lyfte rätt rejält i den samlade traven, på ett sätt som kanske händer i galoppen eller piaffen men detta var i traven, vår sämsta gångart så det var riktigt kul. Jag kände hur det avlastade min ländrygg, till saken hör att Atalya har en stor rörelse i ryggen som i traven kan bli påfrestande för mej, så därför var det lite extra roligt.

Tillbaka till planen som är att få igång kurserna både Ledarskap-Partnerskap, Rehabiliteringsträning, unghäst och Vem du är som ledare? och därför ska vi göra lite reklam, Frida,jag och våra hästar-på lördag i Råshult. Det är både spännande och lite nervöst, jag vill verkligen inte att träningen med mina hästar ska bli prestationsinriktad utan den ska gå på känsla och att vi ska ha kul, därför är alltid shower och uppvisningar svårt för publiken vill ju se något. Det är ju också en del av utmaningen att våga visa saker som kan bli fel, för det hamnar alla i och man behöver ha verktyg att komma ur det. :) Glad vår till er alla !!!

6 apr 2015